Десислава Терзиева: Обходът на Враца се изпълнява качествено и в срок
2
22.04.2014 | 14:05
Десислава Терзиева: Обходът на Враца се изпълнява качествено и в срок
Продължава работата по подготовката на магистрала „Хемус”

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на АПИ инж. Стефан Чайков инспектираха трасето на новоизграждащия се обход на гр. Враца, който е част от международния път Е-79. Обходният път е с дължина почти седем километра, а стойността на договора за строителство е 14,6  млн. лв.

Министър Терзиева посочи, че е доволна от хода на строителството на обходния път на Враца. Тя е получила уверение, че ако няма сериозни дъждове, строителите ще са готови до 1 юни. Това означава, че ще пътят ще може да бъде пуснат предсрочно в навечерието на Деня на Ботев, когато са празниците на града. 

Терзиева подчерта, че политиката на правителството е да продължи изграждането на големите инфраструктурни проекти като магистрали, обхода на Враца и обхода на Монтана. 

Продължава проектирането и на нови инфраструктурни проекти, за да може в Северозападна България, която бе обявена за най-изостанала в Европа, да се изградят основните пътища, които свързват международен коридор номер 4. 

Относно магистрала „Хемус” Терзиева обяви, че през месец май в Плевен и Велико Търново ще бъде представен официално идейният проект за трасето на магистралата и ще има обществено обсъждане. Вече е избран изпълнител за изработка на детайлния идеен проект за първия участък от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч. 

Провежда се процедура за избор на проектант на идейния проект за участъка от Ловеч до Велико Търново. „Продължаваме да работим по подготовката на магистрала „Хемус”, която е приоритет за правителството“, подчерта  министърът. „Продължаваме да работим и в участъка Шумен – Белокопитово - обектът не е замразен“, категорична бе Терзиева.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти