Директорът на пристанище Бургас е бил освободен от длъжност
07.10.2014 | 19:00
Директорът на пристанище Бургас е бил освободен от длъжност
Все още не се знае кой ще заеме поста му

Директорът на пристанище "Бургас" Аргир Бояджиев е бил освободен от длъжност. Информацията за уволнението е била потвърдена от самия него. Бояджиев е научил за това от факс, изпратен му от Министерство на транспорта вечерта на 6 октомври, съобщава в-к "Преса". Все още няма информация кой ще заеме поста на Бояджиев.

По думите на досегашния шеф на порт "Бургас" освобождаването му е трябвало да стане с решение на Съвета на директорите. "Трябва да дойде този, който ще ме замести като член на борда. Тогава ще се събере Съветът на директорите и ще реши кой да е директор. Оттук нататък започваме да съживяваме частния бизнес, доколкото можем", обяснява Бояджиев.

Той беше назначен на поста изпълнителен директор на пристанището в края на август месец. Тогава за една седмица се смениха трима директори. 

Междувременно стана ясно, че Димитър Гогов е новият изпълнителен директор на „Южен поток България“. Решението за рокадата е било взето по време на общо събрание на компанията, съобщиха от министерството на икономиката и енергетиката. Гогов заема мястото на досегашния директор Владимир Инков като член на съвета на директорите. Предложението за смяната е било внесено като допълнителна точка към дневния ред от страна на Българския енергиен холдинг (БЕХ), който притежава половината от акциите на дружеството.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти