Днес откриват ски сезона в Банско, Боровец и Пампорово
15.12.2012 | 09:47
Днес откриват ски сезона в Банско, Боровец и Пампорово
Очаква се утре и на Витоша да бъде даден старт на сезон 2012/2013 г.

Днес (15 декември 2012 г.) три зимни курорта у нас откриват новия ски сезон 2012/2013 г., информира Агенция „Фокус“. Става дума за Банско, Пампорово и Боровец. Утре (16 декември) се очаква сезонът да бъде открит и на Витоша.

По този повод ключовите ни зимни туристически дестинации са предвидили различни програми, които да привлекат турстите. Стартът на сезона в Банско ще даде световноизвестният скиор Херман Майер. Освен това днес гостите ще могат да използват безплатно съоръженията в курорта.

В рамките на двудневното откриване на Пампорово (на 15 и 16 декември) без такса ще бъдат лифтовете там.

През 2012 г. Родопският курорт е напълно преоборудван. Закупени са нови оръдия за изкуствен сняг, обновена е и захранващата помпена станция с цел увеличаване на капацитета на оръдията. Очакванията са през сезон 2013/2014 г. Системата за изкуствено заснежаване да ксплоатира 100% от капацитета си.

За деня на откриването за улеснение на местните жители ще има организиран безплатен транспорт от Чепеларе и Смолян, който ще се движи по график към Пампорово и обратно. С откриването на сезона ще заработи и част от „Фън парк Пампорово“. През този сезон курортът ще бъде домакин на няколко престижни състезания в сферата на зимните спортове.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти