Доналд Тръмп очаква "голяма търговска сделка" с Китай
30.10.2018 | 09:40
econ.bg
Доналд Тръмп очаква "голяма търговска сделка" с Китай
Съединените щати вече наложиха високи митнически тарифи за вноса на китайски стоки на обща стойност 250 млрд. долара, а Китай реагира с ответни мерки за вноса на американски стоки в размер на 110 млрд. долара

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че ще бъде постигната "голяма търговска сделка" с Китай, но предупреди, че предстоят нови митнически тарифи за милиарди долари, ако такава сделка не е възможна.

"Мисля, че ще направим голяма сделка с Китай и това ще бъде страхотно, тъй като те изцеждат нашата страна", заяви Тръмп в понеделник в интервю за телевизия FOX News Channel.

Той допълни, че би искал да сключи сделка сега, но Китай все още не е готов за това. Тръмп не даде повече подробности.

Съединените щати вече наложиха високи митнически тарифи за вноса на китайски стоки на обща стойност 250 млрд. долара, а Китай реагира с ответни мерки за вноса на американски стоки в размер на 110 млрд. долара.

"Имаме в готовност мита за 267 млрд. долара, които очакват да бъдат факт, ако не можем да сключим търговско споразумение", предупреди Доналд Тръмп.

Тръмп отдавна заплашва да наложи тарифи върху целия останал китайски внос в Съединените щати, ако Пекин не успее да отговори на изискванията на САЩ за бързи промени в китайската политика в областта на търговията, трансфера на технологии и промишлените субсидии.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти