Дончев предлага създаването на държавен център, който да пази ценна информация
15.08.2018 | 09:00
econ.bg
Дончев предлага създаването на държавен център, който да пази ценна информация
Според него трябва Прокуратурата да бъде оставена да си свърши работа и да няма нереални очаквания за времето, в което проблемът ще се реши напълно

Не може да се говори за манипулация и няма как някой да се възползва от проблема с Търговския регистър. Има дефектирали дискове с 25 терабайта информация, която се пази от МВР и няма да бъде загубена. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на "Нова телевизия".

"Следващите няколко дни се надявам поетапно всичко да се възстанови. Последните дни се работи денонощно. Допускам някой да не си е свършил добре работата и това да е немарливост. Не смятам, че е нарочно", каза Дончев.

"До 10 дни на Министерския съвет ще се предложи да се създаде държавен център, където цялата информация да се складира. Това ще бъде допълнителна мярка, освен наличните, и ще гарантира, че информацията може да бъде възстановена, когато има подобна криза", добави Дончев.

Той увери, че след възстановяването на дейността на регистъра ще се потърси отговорност за проблема, а след това ще има и конкретни мерки за още по-сигурно обезпечаване на информацията в него.

Според него трябва Прокуратурата да бъде оставена да си свърши работа и да няма нереални очаквания за времето, в което проблемът ще се реши напълно.

 

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти