До октомври-ноември 2020 г. трябва да е готов участъкът от АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци
17.05.2019 | 17:05
econ.bg
До октомври-ноември 2020 г. трябва да е готов участъкът от АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци
До октомври или ноември следващата година трябва да е готов 16-километровият участък от автомагистрала „Хемус“ между пътните възли Белокопитово и Буховци. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който днес инспектира работата в района

До октомври или ноември следващата година трябва да е готов 16-километровият участък от автомагистрала „Хемус“ между пътните възли Белокопитово и Буховци. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който днес инспектира работата в района.

След като парламентът прие новия закон повече няма да има спиране на дейността заради отчуждителни процедури, коментира премиерът и допълни, че сега съдът ще решава споровете с хората, които не са съгласни с цените, на които се отчуждават имотите.

„Да се надяваме, че няма да върнат закона, защото това пречи за газопроводите, магистралите, жп линиите с години напред. Със строителите сме се разбрали да създадат такава организация, действително догодина октомври-ноември да сме готови с всички тези участъци. А пък ако работят добре и конкурсите текат, влизаме и от Търново до Търговище“, коментира Борисов.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обяви, че в района между пътните възли Белокопитово и Буховци ще се правят и археологически разкопки, като екипите ще разполагат с 3 месеца, за да приключат работа.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти