Държавата поставя условия при продажбата на миноритарни дялове от "Арсенал"
07.08.2011 | 16:04
Държавата поставя условия при продажбата на миноритарни дялове от "Арсенал"
Следващата седмица ще излязат обявите за продажба на части от предприятията "Терем" в Пловдив и Божурище

Държавата ще постави условия, с които да се избегне спекула при продажбата на миноритарни дялове от завод "Арсенал" и дъщерните дружества на завода "Терем". Това заяви в интервю за БНР директорът на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов.

Следващата седмица ще излязат обявите за продажба на миноритарни дялове от "Терем - Георги Бенковски" в Пловдив и "Терем - Генерал Владимир Заимов" в Божурище.

Тези процедури минават по едно особено проучване по чл.95 от Закона за защита на класифицираната информация както и на удостоверения за индустриална сигурност. Основната ни цел при тази процедура е осигуряване на средства, както и сигурност в сектора, заяви Караниколов.

Той допълни: Ще се допускат само лица, които са минали проучвания, проверени, както и да имат сериозни обороти. Не искаме когато продаваме миноритарни пакети да ги купуват лица с цел спекула, а именно две- три години да блокират дейността на дружеството с оглед на това по-късно да преподадат пакета си на по-голяма цена, обикновено на мажоритарния собственик. Това се опитваме да го избегнем като сме заложили на по-високи обороти на тези, които може да участват в тези процедури.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти