Държавната администрация отваря вратите си за студенти
15.05.2014 | 09:41
Държавната администрация отваря вратите си за студенти
За първи път МС организира инициативата „Дни на отворените врати“

Министерски съвет (МС) организира за първи път „Дни на отворените врати“ в административното си поделение. Инициативата се провежда на 15 и 16 май и е в подкрепа на партньорството между българските висши училища и държавната администрация.

Целта е развитие на връзката между академичните и професионални среди в областта на публичната администрация. В МС са поканени студенти и преподаватели от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Университет за национално и световно стопанство и Нов български университет.

Ще се обсъждат актуални теми, свързани с реформите в държавната администрация, ще бъдат представени възможностите за студентски стажове, както и условията на конкурса за студентско есе, организиран съвместно от Института по публична администрация и администрацията на МС.

Припомняме, че ведомството обяви, че за трети пореден път през 2014 г. ще проведе Програмата за летни студентски стажове. Тази година ще бъдат обявени над 1500 стажантски позиции, което е с над 470 повече от тези за 2013 г.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти