ЕС ще подпомага малките земеделски стопанства
24.06.2011 | 14:02
ЕС ще подпомага малките земеделски стопанства
Акцент в доклада е подкрепата за малките земеделски стопанства, чрез специфична опростена схема

Европейският съюз ще подпомага малките земеделски стопанства и ще подкрепя младите хора, заети в селското стопанство, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните, съобщава БТА. Заместник-министър Светлана Боянова е присъствала днес на гласуването на доклада на евродепутата Алберт Дес на тема "Общата селскостопанска политика до 2020 г.: подготовка за бъдещите предизвикателства в областта на хранителното снабдяване, природните ресурси и териториалния баланс".

Българският представител и член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент Мария Неделчева от групата на ЕНП/ГЕРБ, е участвала пряко в гласуването в пленарната зала на Европейския парламент. В доклада се настоява за по-справедлива, по-екологосъобразна, силна и добре финансирана Обща селскостопанска политика /ОСП/.

Акцент в доклада е подкрепата за малките земеделски стопанства, чрез специфична опростена схема. Евродепутатите включиха в крайния текст поправката на Мария Неделчева, с която се иска всяка страна-членка сама да може да даде дефиниция за това, какво е малко селско стопанство. Друг принос на България в доклада на Алберт Дес е подпомагането на младите в селскостопанския сектор.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти