Еврокомисията нямала основание да предприеме нищо срещу България заради "Пирин"
11.04.2018 | 09:10
econ.bg
Еврокомисията нямала основание да предприеме нищо срещу България заради "Пирин"
Кармену Вела допълни, че всички държави-членки на ЕС трябва да полагат и повече усилия за справянето с проблема със замърсяването на въздуха

В момента нямаме основание да предприемаме каквито и да било действия срещу България за "Пирин", защото няма нарушаване на европейското законодателство, казва в интервю за БНТ еврокомисарят за околната среда, морските въпроси и риболова Кармену Вела. Изявлението му е в отговор на въпрос за казуса около с промяната в Плана за управление на националния парк и евентуалният строеж на втори лифт в "Ски зона" Банско.

Вела посочва, че Пирин е много важен регион. "Планината също така е и местообитание за важни животински видове. Когато става дума за мерки за запазване на околната среда и планове за управление на регионите в Натура 2000, властите трябва да са взели всички мерки, в съответствие с европейското законодателство. Ние следим какво става във всички региони в Европа, които са част от Натура 2000 и ще следим и какво ще се предприеме в Пирин", заяви еврокомисарят.

Кармену Вела допълни, че всички държави-членки на ЕС трябва да полагат и повече усилия за справянето с проблема със замърсяването на въздуха.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти