Едва 20 на сто от българите резервират самолетни билети онлайн
15.02.2017 | 16:20
econ.bg
Едва 20 на сто от българите резервират самолетни билети онлайн
България отчита ръст във всички видове туризъм, но не като резултат от туристическа стратегия, маркетинг и реклама, а главно поради геополитически причини

Българската туристическа индустрия е в критичен момент на преоценка дали може да трансформира бума на туристически пристигания от нискотарифните превозвачи в печеливши решения. 

България отчита ръст във всички видове туризъм, но не като резултат от туристическа стратегия, маркетинг и реклама, а главно поради геополитически причини. 

Страната ни продължава да бъде сред търсените туристически дестинации на европейския пазар, а интересът към културен и СПА туризъм нараства. От гледна точка на изходящия туризъм, българите все по-често резервират туристически услуги онлайн, но са едва 20 на сто, докато в Европа като цяло процентът надвишава 40.

Променя ли се структурата на туристическата индустрия на ХХI век в сравнение с класическия туризъм на миналия век, благодарение на глобалното увеличение на самолетните пътнически превози? Къде се позиционира дестинация България като профил на предлагане на туристическия продукт и доколко туристическите пристигания изискват повишаване на качеството на комбинираното туристическо предлагане? 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти