Екатерина Захариева води делегацията на ЕС на срещата на Г-20
20.05.2018 | 09:10
econ.bg
Екатерина Захариева води делегацията на ЕС на срещата на Г-20
Групата на двайсетте - Г-20, е учредена през 1999 г. като формат за среща на финансовите министри и управителите на централните банки. Тя включва 19-те страни с най-големите икономики в света

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще бъде днес и утре в Аржентина за участие в срещата на външните министри на страните от Г-20, в Буенос Айрес, съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи. Захариева ще ръководи делегацията на ЕС.

Групата на двайсетте - Г-20, е учредена през 1999 г. като формат за среща на финансовите министри и управителите на централните банки. Тя включва 19-те страни с най-големите икономики в света - Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, Южна Африка, Япония, както и Европейския съюз. Членовете на Групата заедно представляват 85 процента от световния брутен национален продукт, генерират 75 на сто от международната търговия и съставляват две трети от световното население.

Ротационен председател на Г-20 в момента е Аржентина. Приоритетите, избрани от аржентинското председателство, са бъдеще на заетостта, инфраструктурата за развитие и устойчивото бъдеще на прехраната.

В рамките на участието си във форума в Буенос Айрес се очаква вицепремиерът Захариева да има и двустранни срещи със свои колеги от държавите от Г-20.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти