Екскурзиите в чужбина през декември нарастват с над 40%
29.01.2018 | 13:45
econ.bg
Екскурзиите в чужбина през декември нарастват с над 40%
Екскурзиите нарастват най-значително, но все още половината от пътуванията в чужбина се дължат на т. нар. от статистиците други цели (на гости, обучение, спортни и културни мероприятия)

С над 40% нараства броят на българите, пътували на екскурзия в чужбина през декември 2017 г. спрямо същия месец на предходната. Най-търсени за прекарване на празниците - 8 декември, Коледа и Нова година, са били Гърция, на която се падат близо една четвърт от екскурзиантите, Турция - 13% и Италия - всеки десети.

Близо 127 хил. души са били на екскурзия в чужбина през последния месец на 2017 г. Числото е рекордно за последните 10 г.

От данните се вижда, че Италия се намества в челната тройка предпочитани дестинации като измества съседните на България държави. Това става на фона на спада на екскурзиите до Румъния, Македония и Турция.

Екскурзиите нарастват най-значително, но все още половината от пътуванията в чужбина се дължат на т. нар. от статистиците други цели (на гости, обучение, спортни и културни мероприятия). Пътуванията с цел почивка и екскурзия са 27.6%, а командировките - 23.3%.

В данните не са включени пътуванията на гости, при роднини, за обучение, на спортни и културни мероприятия.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти