Експертен съвет подготвя реформа в осигурителната система
15.08.2014 | 18:45
Експертен съвет подготвя реформа в осигурителната система
След 2 месеца предложенията ще бъдат представени на следващия кабинет

Служебният кабинет започва подоготвка по промени в законодателството, които да облекчат осигурителната система на страната. Вариантите ще бъдат изготвени от консултативен съвет от 25 експерти и ще бъдат представени на слевдащото редовно правителство, информира bTV.

Експертите имат два месеца, за да решат как да се промени ранното пенсиониране на работещите при тежки условия на труд, в полицията и военните. Сред важните въпроси са още промяната в пенсионната възраст, изчисляването на инвалидните пенсии, майчинските, болничните, помощите за безработни, както и допълнителното пенсионно осигуряване, информира bTV.

Припомняме, че по-рано през седмицата служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков обяви за провеждането на заседание на съвета по пенсионна реформа. По думите му експертите ще изработят няколко варианта, но нито един от тях няма да се приоритизира от временните управляващи.

Христосков обяви също така, че е предложи умишленото неплащане на вноски в особено големи размери да подлежи на санкция от закона. Министърът уточни, че това няма да важи за невнесени осигуровки, възлизащи на дребни суми

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти