Експерт: Хлябът със сигурност ще поскъпне

24.07.2012 | 09:29
по статията работи: Петър Чернев
Всеки производител можел сам да се определя увеличението на цената
Експерт: Хлябът със сигурност ще поскъпне

Със сигурност ще има увеличение на цената на хляба. Това каза секретарят на Националната браншова камара на индустриалните хлебопроизводители Кольо Колев в предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт". Той обясни:

От 1 юли се увеличи цената на електричеството за бизнеса с 16%, цената на водата с около 5%, цената на горивата се увеличиха с около 10% и цената на зърното се увеличи с 35%. За последните 15 дни цената на брашното в различните региони се е увеличила между 15 и 20%. Няма такова изделие, което при тези увеличения, да може да поддържа тази цена. Ето защо когато говорим, че ще има увеличение, то се базира на реалностите на пазара. Не бих се наел какво ще бъде увеличението.

Всеки производител може сам да се определя увеличението на цената.

Ако цените на суровини и енергия се задържат няма да има повторно увеличение на цената на хляба до края на годината, обясни още Кольо Колев.

Хлябът от 700 г ще се продава за около 1,20 лв., което е скок на цената с 15%. Това заяви вчера председателят на регионалната структура на хлебопроизводителите и сладкарите в Добрич Тошко Няголов. Той очаква част от бранша още от вчера да продава на по-високи цени и в магазините хлябът да е 1,20 лв., защото и търговците си слагали 25-30 ст. надценка.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....