Електронна платформа с информация за инфраструктурата ще спре непрекъснатото разкопаване на улици
23.08.2017 | 16:30
econ.bg
Електронна платформа с информация за инфраструктурата ще спре непрекъснатото разкопаване на улици
Ресорният зам.-министър Димитър Геновски уточни, че реализацията на платформата ще повлияе положително върху икономиката на страната

Цялата информация за съществуващата и планираната инфраструктура ще бъде събрана в електронна платформа, която ще е базирана на геопространствени данни. Проектът се изпълнява от транспортното министерство и е финансиран по оперативна програма "Добро управление", съобщиха от ведомството.

Ресорният зам.-министър Димитър Геновски уточни, че реализацията на платформата ще повлияе положително върху икономиката на страната. По думите му основната цел е да бъде сложен край на непрекъснатото разкопаване на улици и обществени места заради липсата на координация на ремонтите от различни институции.

Според него този проект ще спести средства на общините и ще осигури по-комфортен живот в градската среда. Той посочи и друг плюс.

"Всеки инвеститор, който има желание да изгради комуникационна инфраструктура, ще може да добие представа какви налични мрежи и оборудване има в даден регион и ще има възможността да ги използва. По този начин ще бъдат намалени разходите за строителни дейности като прокопаване на канали, полагане на тръби или на шахти", заяви Геновски.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти