Електроразпределение Юг проведе ден на отворени врати
22.10.2018 | 15:55
econ.bg
Електроразпределение Юг проведе ден на отворени врати
Мероприятието се проведе съвместно с фондация “Център за безопасност и здраве при работа” със съдействието на Главна инспекция по труда (ГИТ)

Електроразпределение Юг (част от EVN България) беше домакин на ден на отворени врати, организиран съвместно с фондация “Център за безопасност и здраве при работа” и със съдействието на Изпълнителна Агенция „Главна инспекция по труда“ (ГИТ). Събитието се проведе във връзка с Европейската седмица по здраве и безопасност при работа (22 – 26 октомври 2018 г.) и се състоя в гр. Стара Загора. 

Електроразпределение Юг организира деня повод спечелената от дружеството през февруари 2018 г. национална награда по безопасност и здраве при работа за 2017 г., когато дружеството беше отличено с 1-во място в категория „Големи компании“. 

Участие в мероприятието взеха Костадин Величков, изпълнителен член на съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“, Гочо Чемширов, зам.-председател на съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“, г-жа Румяна Михайлова, изпълнителен директор на ИА „Главна инспекция по труда“, Владимир Глухов, председател на УС на  фондация “Център за безопасност и здраве при работа”, както и редица експерти. 

Електроразпределение Юг представи цялостната си политика през годините по отношение на на постоянното подобрение на безопасността и здраве при работа за всички сътрудници на компанията. Сред реализираните от дружеството вътрешни мерки и проекти за осигуряване на безопасни условия на труд са: изграден през 2013 г. тренировъчен полигон за работа по електроразпределителната мрежа и съоръжения в реални условия, вътрешни кампании „Работа без злополуки“, вътрешни награди за безопасност, специализирани курсове, практически обучения и др.

Практическата част включваше посещение на тренировъчния полигон на Електроразпределение Юг в Стара Загора, който в първият по рода си в страната. На място гостите видяха практически демонстрации и се запознаха с мерките, които се предприемат от Електроразпределение Юг за професионална култура по безопасност на техническия персонал, използването на защитните средства при работа по въздушни електрически мрежи и съоръжения. Постигнатото от дружеството в сферата на безопасните условия за труд беше оценено високо от присъстващите експерти. 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти