Железничарите и таксиметровите шофьори в Гърция стачкуват
06.03.2018 | 10:10
econ.bg
Железничарите и таксиметровите шофьори в Гърция стачкуват
Синдикатът на таксиметровите шофьори в Атика SATA във вторник от 8 до 17 часа провежда предупредителна стачка с искане да се спрат "незаконната дейност" на Uber в сферата на пътническия превоз

В Гърция за днес е планирана еднодневна стачка на железопътните работници и 9-часова предупредителна стачка на таксиметровите шофьори, съобщава БГНЕС. Поради това до летището в Атина може да се стигне само с автобус. 

Железничарите протестират срещу приватизацията, а таксиметровите шофьори настояват да се забрани услугата Uber, която позволява на всички водачи без разрешително за таксиметров шофьор да търсят клиенти. 

Общогръцката федерация на железничарите в понеделник проведе три тричасови стачки, а във вторник спира работа за един ден, за да протестира срещу предстоящата приватизация на компанията Rosco, срещу влошаването на железопътните компании и заради недостига на персонал, се каза в изявление на федерацията. Заради стачката се отменя движението по маршрутите на цялата железопътна мрежа, влаковете от градската железница в Атина, Солун и Патра, както и метрото до станцията до международното летище в Атина "Елефтериос Венизелос". 

Синдикатът на таксиметровите шофьори в Атика SATA във вторник от 8 до 17 часа провежда предупредителна стачка с искане да се спрат "незаконната дейност" на Uber в сферата на пътническия превоз. 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти