Започва възстановяване на засегнатата от пороите пътна мрежа
24.06.2014 | 13:15
Започва възстановяване на засегнатата от пороите пътна мрежа
Проливните дъждове са нанесли щети за около 12-15 млн. лв.

Около 12-15 млн. лв. ще са необходими за възстановяване на републиканската пътна мрежа. Щетите бяха причинени от проливните дъждове от последната седмица, довели до бедствено положение в редица градове и села. Това показват разчетите на експерти след направена оценка на състоянието на засегнатите пътни участъци. Предприети са мерки за възстановяване на инфраструктурата в областите Варна, Велико Търново и Габрово, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Около 5 млн. лв. ще отидат за ремонт на пътната мрежа в област Велико Търново. От тях около 1,5 млн. лв. ще са за Прохода на Републиката, заяви председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков. Движението през прохода ще бъде възстановено до края на юли. Той остава затворен за движение за всички видове превозни средства, защото безопасността на пътуващите е най-важна, посочи инж. Чайков.

По данни на министерството, до възстановяване на движението през Прохода на Републиката шофьорите на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, ще трябван да преминават през прохода Шипка. 

Тежкият трафик от Южна към Северна България еще бъде пренасочен през Ришкия и Котленския проход. Леките автомобили ще могат да пътуват без ограничение в двете посоки през всички разрешени за движение старопланински проходи.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти