Започна Страстната седмица
22.04.2019 | 09:00
econ.bg
Започна Страстната седмица
Страстната седмица по православния църковен календар започна. В скръбните богослужения християните възпоменават и съпреживяват Христовите страдания в последните дни преди разпятието и погребението на Божия син

Страстната седмица по православния църковен календар започна. В скръбните богослужения християните възпоменават и съпреживяват Христовите страдания в последните дни преди разпятието и погребението на Божия син. 

Всеки един от тези дни е отреден за възпоменаване на даден момент от Христовия път на земята в последната седмица преди възкресението му, обяснява протосингелът на софийската митрополия Архимандрит Василий. "Хората трябва да бъдат смирени. До повярват, че действително Христос пострада за нас. И ние, съпреживявайки неговите страдания, се надяваме Бог да стори тази милост и за всеки един от нас. Да прости нашите прегрешения и да ни прибере в своето блажено царство. "

Вярващите съпреживяват страстната седмица с очакване, тъга и радост от избавлението. Те призовават добротворството, жаждата за вяра и обичта да ни съпътстват не само в периода на телесното и духовното въздържание, но и целогодишно.  

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти