Засилват контрола на превозите на пътници по празниците
16.04.2014 | 15:48
Засилват контрола на превозите на пътници по празниците
Инспекторите ще бъдат съсредоточени на местата, където има най-много пътуващи

По време на Великденските празници ще бъде засилен контролът на превозите на пътници с автобуси и таксита. Това стана по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов към агенция „Автомобилна администрация“.

Целта е чрез постоянно присъствие и контрол от инспекторите на агенцията да се осигури безопасното и безпроблемно придвижване на хората по време на Великденските празници.

В дните 17 и 21 април 2014 г. инспекторите ще бъдат съсредоточени на местата, където се очаква най-голям брой пътници, като големи автогари, жп гари и други. Инспекторите ще следят за спазването на нормативните изисквания, техническото състояние на превозните средства, правостоящи пътници, както и за издаването на багажни разписки и други.

Екипи на агенцията ще участват и в планирана акция на Европейската организация на пътните инспектори  (ECR), която се провежда от 14 – 20 април на територията на страната. Акцент при проверките ще бъдат товарните превози.

Паралелно с тези проверки продължава и контролът върху извършването на нерегламентирани превози на пътници, като за първото тримесечие на тази година инспекторите са проверили близо 24 000 леки автомобили и микробуси и са съставени 961 акта.

Приложени са общо 140 принудителни административни мерки. От тях 116 са за извършване на нерегламентирани превози на пътници, като тези превозни средства са спрени от движение за 6 месеца. За сравнение за същия период през миналата година са спрени от движение 51 автомобила за извършване на нерегламентирани превози.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти