За да важи хартиената винетка догодина, се подава заявление
05.09.2018 | 10:30
econ.bg
За да важи хартиената винетка догодина, се подава заявление
До въвеждането на тол системата на 16 август догодина постепенно ще отпадат винетните стикери, обясни Александър Ненков от ГЕРБ

Хартиените винетки няма да станат автоматично електронни от началото на следващата година. За това трябва да се погрижат самите шофьори, които са си купили стикер, чиято валидност продължава и след 1 януари 2019 г. Това ще стане с промени в Закона за пътищата, разгледани вчера от парламентарната регионална комисия, които задължават шофьорите да посетят пунктовете за продажба и да заявят, че искат да превърнат хартиената си винетка в електронна.

Собствениците или ползвателите на пътно превозно средство, закупили хартиен винетен стикер, чиято валидност изтича след 1 януари 2019 г., следва да заявят неговото конвертиране в електронна винетка в срок от 15 декември 2018 г. до 31 януари 2019 г., за да запазят правото си да ползват платената пътна мрежа за целия първоначален срок на валидност на хартиения винетен стикер, пише в новите разпоредби.

До въвеждането на тол системата на 16 август догодина постепенно ще отпадат винетните стикери, обясни Александър Ненков от ГЕРБ. От началото на годината, когато влезе в сила новият вид смесено събиране, ще има уикенд винетки, припомни той. Дали ще са за определени часове или дни, предстои да бъде решено.

//

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти