За поредна година ремонтите по "Тракия" и "Хемус" продължават и лятото
05.07.2019 | 18:00
econ.bg
За поредна година ремонтите по "Тракия" и "Хемус" продължават и лятото
От 1 юни е в сила забрана за движение на тежкотоварни автомобили в петък и неделя следобед

Ремонтите по магистралите "Хемус" и "Тракия" ще продължат през летните месеци  и тази година. Това заяви  инж. Иван Досев  пред "Фокус", който е член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". 

Той обясни, че  определени компрометирани участъци не са ремонтирани от дълги години и неминуемо се налага извършването на дейности . "В момента се извършват ремонтни дейности на виадуктите на 19 км на АМ "Хемус" и на 37 км при Коренишки дол. Ремонтът при 51 км на АМ "Хемус" се очаква да завърши съвсем скоро. Другото критично място по магистрала "Хемус" е на тунел "Витиня", където едната тръба е затворена. Ремонтът там ще продължи през целия летен сезон", каза инж. Иван Досев. 

По неговите думи, завършените ремонти на АМ "Тракия" са на виадуктите на 13, 15, 17, 18 и 20-ти км. За улеснение на трафика  АПИ се стреми да не пренасочва движението по обходни маршрути, поне на магистралните отсечки. Както всяка година от  1 юни е в сила забрана за движение на тежкотоварни автомобили в петък и неделя следобед , с изключение на тези, които превозват живи животни, храни или опасни товари.  Ако се наложи, ще има ограничаване на трафика и заради високите температури,  допълни експертът.  Досев призова шофьорите да проявяват толерантност, защото ремонтите са необходими за поддържане на пътната инфраструктура в добро състояние.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти