Златото поевтинява
04.09.2018 | 11:00
econ.bg
Златото поевтинява
Декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се понижи с 1,3 долара, или 0,11 % до 1205,4 долара за тройунция. Стойността на декемврийския фючърс за среброто спадна с 0,36 % до 14,5 долара за унция

Стойността на златото намалява поради стабилизиране на курса на долара при запазващото се напрежение в глобалната търговия, сочат данните.

Декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се понижи с 1,3 долара, или 0,11 % до 1205,4 долара за тройунция. Стойността на декемврийския фючърс за среброто спадна с 0,36 % до 14,5 долара за унция.

Индексът на долара (курсът на долара към кошницата от валути на шестте страни основни търговски партньори на САЩ ) нарасна с 0,05 % до 95,19 пункта.

Наблюдателите на пазара посочват, че влияние върху цените от една страна оказва намерението на президента на САЩ Доналд Тръмп да въведе през септември следващият етап от налагането на вносни мита върху китайски стоки в обем от 200 млрд. долара и от  друга - намерението за подписване на нов търговски договор и то в рамките на 90 дни със страните от Северна Америка, вместо споразумението за НАФТА. Тези фактори са в основата на стабилизиране на долара и съответно интерес на инвеститорите за вложения в него. На свой ред златото поевтинява и става по-малко изгодно за покупка.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти