Изготвят стратегия за държавните предприятия с финансови проблеми
07.08.2013 | 15:37
Изготвят стратегия за държавните предприятия с финансови проблеми
Министерството на финансите е изготвило анализ на състоянието на дружествата с държавно участие

Предстои да се изготвят планове за държавните предприятия, които се намират в тежко финансово състояние. Това обяви вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева на пресконференция в Министерския съвет (МС), предаде БТА.

Бобева информира, че ще работи заедно със синдикати и експерти по планове за държавни дружества със сериозни финансови проблеми. Един от аспектите ще бъде засилване контрола за това как се управлява държавното участие.

На днешното редовно заседание на кабинета е бил представен анализ на финансовото състояние на всички предприятия, в които държавата има повече от 50% дялово участие. Анализът е внесен от министъра на финансите Петър Чобанов.

Запитана за евентуалното президентско вето върху актуализацията (което впоследствие стана факт), Бобева заяви, че правителството не е обсъждало "план "Б" за бюджета. "Вярваме, че аргументите, изложени пред президента, са достатъчно добре обосновани и сериозни за вземането на решението", коментира вицепремиерът, като добави, че лично тя се надява Росен Плевнелиев да се съобрази с важността реформите да започнат.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти