Израел отвaря "кибер фитнес" за тренировки срещу хакери
10.05.2013 | 15:20
Израел отвaря "кибер фитнес" за тренировки срещу хакери
На виртуалния тепих ще се тренират новобранци в областта на компютърната сигурност

Израелската държавна компания Israel Electric всеки ден отбива хиляди кибер атаки. Тъй като е доставчик на почти цялата електроенергия на страната, компанията е една от любимите цели на хакерите от цял свят, които са настроени срещу Израел.

Сега Israel Electric иска да спечелят допълнителни пари от своите опитни експерти, които са свикнали да отразяват с най-различни кибер удари. За целта компанията е създала своеобразна кибер тренировъчна зала. В нея новаците в корпоративна сигурност от различни компании ще се учат срещу заплащане как да се справят със симулирани хакерски атаки.

Друга израелска компания – Cyber Control, ще спомогне за създаването на виртуални мрежи, имитиращи истинските в компаниите, които работят съответните специалисти, които минават през тренировките. Така последните ще могат да се подготвят максимално добре за отбиване на хакерските атаки, заплашващи истинските системи.

Първи на тренировките ще се се подложат експерти от енергийни компании от Южна Африка.

Израелските държавни мрежи са сред най-атакуваните в света, сочи анализ на специалистите по сигурността от Soufan Group, публикуван в началото на годината. Зад голяма част от атаките стоят правителства на чужди държави, терористични групи и други екстремисти. Само системите на Israel Electric регистрират по 20 хиляди опита за проникване на ден.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти