Икономическите загуби от лошото време в Европа през юни се оценяват на $2 млрд.
21.07.2019 | 10:40
econ.bg
Икономическите загуби от лошото време в Европа през юни се оценяват на $2 млрд.
Това сочат данни на международната водеща компания в управлението на риска и консултантската дейност в сферата на застраховането и презастраховането Aon

Метеорологичните аномалии и свързаните с тях последствия, от които пострадаха европейските страни през юни тази година, са нанесли икономически щети на обща стойност $2 млрд. Това сочат данни на международната водеща компания в управлението на риска и консултантската дейност в сферата на застраховането и презастраховането Aon.

Застрахованите загуби съставляват по-голяма част от посочената сума. Застрахованите загуби от силните градушки и проливните дъждове от 10-12 юни се оценяват на $830 млн., а щетите от лошото време на 15-16 юни – на $560 млн. Припомняме, тогава пострадаха райони в Западна и Централна Европа, особено югозападна Франция, кантон Женева в Швейцария, както и Германия, Чехия и Австрия.

"В началото на лятото в Северното полукълбо се случиха множество мащабни метеорологични явления — силни бури, наводнения, екстремална жега и засушаване", коментираха от Aon. Само събитията в Германия (градушки и бури) доведоха до над $730 млн. застраховани загуби.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти