Има засилен трафик на граничните пунктове към Гърция
06.07.2019 | 10:40
econ.bg
Има засилен трафик на граничните пунктове към Гърция
Един километър бе опашката от леки автомобили на българо-гръцката граница при ГКПП Кулата-Промахон в 8 ч. В 8.30 часа бе пуснато четвърто трасе за влизане в Гърция, така опашката се стопи

Един километър бе опашката от леки автомобили на българо-гръцката граница при ГКПП Кулата-Промахон в 8 ч. В 8.30 часа бе пуснато четвърто трасе за влизане в Гърция, така опашката се стопи.

„Трафикът днес е особено интензивен, опашката бе около 800 метра, чакаше се около 25-30 минути, сега вече обстановката е по-спокойна, с добра организация колегите успяха да се справят”, каза комисар Стоян Мандажиев-директор на Регионална дирекция „Гранична полиция”-Смолян, на чието подчинение е ГКПП-Кулата.

Той допълни, че това е в резултата на мерките, предприети за по-бързото преминаване на българо-гръцката граница, разпоредени от министър Маринов, чрез доставянето на мобилни устройства за проверка на автобусите и те вече на пречат на трафика на леките автомобили. Според него най-голямото предизвикателство е неритмичният трафик в посока Гърция, който създава опашка, най-вече заради инфраструктурата на ГКПП-Кулата-Промахон, където трасетата за преминаване са недостатъчни, но пък има достатъчно служители.

„Пик тази сутрин имаше и на ГКПП- Маказа от 700-800 метра, но благодарение добрата работа с гръцките служители, които са недостатъчен брой, проблемът бе решен бързо и там. На останалите пунктове с Гърция опашки няма, но и там движението е интензивно”, добави комисар Мандажиев.

Надеждата му за днес е, че движението ще се облекчи след като се спрят товарните автомобили, а за утре прогнозира завишен трафик на вход-България от завръщащите се от Гърция. 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти