Инвестиция в къща? С колко поскъпнаха тези имоти за 12 години…
25.02.2017 | 11:00
econ.bg
Инвестиция в къща? С колко поскъпнаха тези имоти за 12 години…
Преди година средната продажна цена на къщите е била при ниво от 733 евро за квадратен метър, докато към днешна дата продажната цена е при ниво от 737 евро

През последната една година имотите поскъпнаха с между 10 и 15% в големите градове. Тук обаче, говорим за жилищните имоти.

Интересен може би е въпроса, как са се представяли цените на къщите през последната година, както и за един по-дълъг период от 12 години (в столицата, където пазарът на имоти е голям и ликвиден).

На база на офертните цени на сайтът за недвижими имоти imot.bg, през последната една година средните цени на къщите в София, са се запазили почти без промяна.

house

Преди година средната продажна цена на къщите е била при ниво от 733 евро за квадратен метър, докато към днешна дата продажната цена е при ниво от 737 евро, или минимален ръст от половин процент.

Както вече споменахме двустайните и тристайните имоти в София са се повишили с над 80% през последните дванадесет години и половина, следвани от едностайните с ръст от 67.6% и многостайните с повишение от едва 33%.

За същия период къщите са поскъпнали с 38%, от 527 евро за квадратен метър през далечната вече 2004-та година, до ниво от 737 евро за квадратен метър към днешна дата. Това е един не особено лош резултат, в сравнение с големите многостайни имоти в столицата.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти