Индийска компания иска да си партнира с българки инженерни фирми
04.02.2014 | 20:05
Индийска компания иска да си партнира с българки инженерни фирми
Heavy Engineering Corporation разглеждала България като подходящ център за работа

Държавната индийска компания Heavy Engineering Corporation планира партньорство с български фирми в областта на машиностроенето. Главният експерт по технологичните въпроси на дружеството Навеен Кумар Сингх се срещна с председателя на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов, съобщиха от Палатата. Срещата е в продължение на проведени контакти през 2012 г.

Навеен Кумар Сингх еизрази своето намерение за разширяване на дейността на компанията, дългосрочно партньорство и сътрудничество с български фирми от бранша за изпълнение на съвместни проекти. Обмисля се и възможността за създаване на джойнт венчър, обединявайки ресурсите на компаниите от българска и индийска страна. Компанията разглеждала България като най-подходящ център за работа с балканските страни и страните от ЕС.

Heavy Engineering Corporation е един от големите интегрирани инженерни комплекси в Индия. Към момента фирмата има 600 млн. евро годишен оборот. Тя е производител и износител на машини, съоръжения и екипировки, необходими за тежкото машиностроене. Фирмата е специализирана в секторите: минно дело, военна индустрия, стомана, енергетика, изграждане на жп инфраструктура и др.

Припомняме, че в края на януари в посещение в Индия взеха участие представители на близо 20 български компании, занимаващи се с машиностроене, информационни и комуникационни технологии и инженерна дейност.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти