Индустриалното производство във Франция се свива през септември
10.11.2016 | 12:10
econ.bg
Индустриалното производство във Франция се свива през септември
Производството в строителния сектор също се представя по-зле през септември, намалявайки с 0,9% след повишение

Индексът, измерващ индустриалното производство във Франция се влоши през септември по-силно от очакваното на фона на слабост както в промишлеността, така и в строителството, показват данни на френската статистика Insee.

Индустриалното производство се сви през септември с 1,1% на месечна база, парирайки част от добрия ръст с 2,3% през август (възходяща ревизия от предишна оценка за скок с 2,1%). Очакванията на финансовите пазари бяха за доста по-скромно понижение с 0,3%, като септемврийският производствен спад с 1,1% е най-солиден от февруари насам.

Основна причина за по-слабите данни е влошаването на промишленото производство на месечна база с 1,1% в контраст с негов ръст от 2,4% през август.

Производството в строителния сектор също се представя по-зле през септември, намалявайки с 0,9% след повишение с 0,6% месец по-рано.

На годишна база индустриалното производство във Франция се понижи през септември с 1,1% при прогноза за нарастване с 0,4% след повишение с 0,5% през август (ревизия от растеж с 0,4%), като и промишленото производство се сви с 1,1% при очаквания за понижение с 0,1% след добър растеж от 2,4% през предишния месец (възходяща ревизия от повишение с 2,2%).

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти