Искат да разширяват пристанищата във Варна и Бургас
31.05.2013 | 12:05
Искат да разширяват пристанищата във Варна и Бургас
До края на годината правят програма за развитие на пристанищата у нас.

Основните задачи на правителството ще са разширяване на пристанищата Варна и Бургас и обновяване на Дунавските пристанища. Това заяви във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, който участва в заседание на Генералната асамблея на Европейската организация на морските пристанища (ESPO), информира БТА.

Той обясни, че следващите месеци ще започнат първите стъпки за изработване на подробен анализ и се надява, че до края на годината ще е готова програма за развитие на пристанищата у нас.

Папазов подчерта, че за България е изключително важен водният път Рейн-Майн-Дунав, който свърза Югоизточна с Централна и Западна Европа. "Европа има голям потенциал, товарите през Черно море да пристигат по-бързо и по-сигурно по този воден път до най-голямото пристанище в света – Ротердам. Затова е необходимо да се усъвършенства процедурата и българските пристанища да станат по-конкурентоспособни”, каза още Папазов.

Той допълни още, че е време да се намери територия за разширение на пристанища Варна и Бургас и за обработка на контейнери.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти