Искра Михайлова: Влизаме с добро темпо в новия програмен период
24.02.2014 | 10:40
Искра Михайлова: Влизаме с добро темпо в новия програмен период
До момента страната ни няма спорове с ЕК относно ОП "Околна среда", заяви министърът на околната среда

Влизаме с добро темпо в новия програмен период по ОП "Околна среда". Разработваме като начало споразумението за партньорство. В първата половина на страните членки сме, който са в по-напреднала фаза. Това заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

По думите й до момента страната ни няма спорове с Европейската комисия (ЕК) относно ОП "Околна среда", но въпреки това предстои много работа по въпросите за реформата във водния сектор.

След реформата ВиК дружествата трябва да приемат ролята на дружества, които предоставят услуга и стопанисват инфраструктурата, без да са собственици, уточни министър Михайлова в интервю за в. "Стандарт". 

По отношение на меморандума с Азербайджан в областта на околната среда, който страната ни подписа в края на миналата седмица министър Михайлова заяви, че това е първият меморандум, който е с много добри намерения и е изключително амбициозен.

Има редица практически възможности, от които страната ни може да черпи опит от Азербайджан. Така например там вече са инвестирали в обезсоляването на морска вода, за да напояват земи, в които нямат достатъчно вода за развитие на земеделието.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти