И в Гърция очакват по-слаб летен сезон
14.06.2019 | 14:20
econ.bg
И в Гърция очакват по-слаб летен сезон
Проучване на гръцката камара на хотелиерите показва, че перспективите за туризъм тази година са сравнително слаби, като 40% от хотелиерите очакват процентът на заетост да спадне с до 16%. Също така се очаква намаляване на цените с до 13%

Проучване на гръцката камара на хотелиерите показва, че перспективите за туризъм тази година са сравнително слаби, като 40% от хотелиерите очакват процентът на заетост да спадне с до 16%. Също така се очаква намаляване на цените с до 13%.

Хотелиерите са загрижени най-вече за икономическия спад в много страни, чиито граждани традиционно се включват на пазара на туризма на Гърция, да не говорим за несигурността във Великобритания преди Брекзит, предаде БГНЕС.

Проучването също показа, че поради високото данъчно облагане в Гърция, хотелиерите не са в състояние да предложат по-конкурентни цени в сравнение с конкурентните дестинации.

"Констатациите на проучването ясно потвърждават предупрежденията, които отдавна сме отправяли", заяви председателят на камарата Александрос Василикос. Този натиск върху търсенето се наблюдава след пет последователни рекордни години за гръцкия туризъм, както по отношение на пристигащите, така и по отношение на приходите.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти