КЕВР обсъжда поскъпването на природния газ с 3,5 % от 1-ви януари
20.12.2018 | 09:00
econ.bg
КЕВР обсъжда поскъпването на природния газ с 3,5 % от 1-ви януари
Поскъпването на природния газ с 3,5 процента от Нова година ще се обсъжда в енергийния регулатор. Ако предложението бъде одобрено, през следващите три месеца един мегаватчас синьо гориво ще струва близо 45 лева без такси и налози

Поскъпването на природния газ с 3,5 процента от Нова година ще се обсъжда в енергийния регулатор (КЕВР). Ако предложението бъде одобрено, през следващите три месеца един мегаватчас синьо гориво ще струва близо 45 лева без такси и налози. 

По повод предстоящото поскъпване на газа само преди дни изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов заяви: "Това е реалната цена, по която ние доставяме. Нашата цена се определя по формула".

Председателят на КЕВР Иван Иванов, пък, вече няколко пъти вече обявява: "При такова увеличение на цена, ако Комисията го утвърди, това означава, че цената на топлинната и на електрическата енергия няма да бъде променяна от 1-ви януари". 

Иванов посочи, че реалното поскъпване на природния газ за крайните потребители ще е под 2 процента, тъй като крайната цена на синьото гориво се образува не само от цената на газа, но и от таксите за пренос и достъп, както и от налозите, а те не се променят.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти