КНСБ представя последните данни за потребителските цени и издръжката на живот за второто тримесечие
01.08.2019 | 09:20
econ.bg
КНСБ представя последните данни за потребителските цени и издръжката на живот за второто тримесечие
Данните на синдиката за първото тримесечие на годината показаха, че за живот без лукс на 4-членно домакинство от двама възрастни и две деца са необходими 2442 лв., както и че делът на домакинствата под прага на бедността е около 28 на сто

Институтът за синдикални и социални изследвания към КНСБ ще представи последните данни за потребителските цени и издръжката на живот за второто тримесечие на годината. Синдикалистите ще обявят и своята прогноза колко хора ще останат без работа заради бума на африканската чума по свинете.

Данните на синдиката за първото тримесечие на годината показаха, че за живот без лукс на 4-членно домакинство от двама възрастни и две деца са необходими 2442 лв., както и че делът на домакинствата под прага на бедността е около 28 на сто. 

Днес предстои да бъде оповестена промяната, която е настъпила за последните три месеца. Според наблюденията на синдикалните експерти в редица райони, като Благоевград, Видин и Кюстендил, средната работна заплата е около и над 30% по-ниска от равнището ѝ за страната. 

От Федерацията на независимите синдикати от земеделието ще представят данни за средните възнаграждения на ветеринарите, които се борят с африканската чума по свинете, както и анализ колко ще струва заразата на икономиката на страната ни.

Информация за това колко ще струва на страната справянето с африканската чума по свинете и какъв е очакваният процент на хората, които са заплашени да останат без работа заради масовото умъртвяване на животни, ще представи Институтът за синдикални и социални изследвания към КНСБ. 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти