Кабинетът отмени приватизацията на почивна база "Св. Св. Константин и Елена"
09.07.2014 | 13:40
Кабинетът отмени приватизацията на почивна база "Св. Св. Константин и Елена"
Предвиждаше се имотът да бъде продаден на търг

Правителството отмени решението за приватизация на почивна база „Св. Св. Константин и Елена” – Варна. Предвиждаше се имотът да бъде продаден от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол чрез публичен търг с явно наддаване.

Отмяната е в резултат на отправеното искане за безвъзмездно предоставяне на почивната база в управление на Министерството на правосъдието за нуждите на прокуратурата.

На редовното си заседание правителството прие и решение за намаляване на капитала на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс“ ЕАД чрез обезсилване на акции върху част от топлопровода „Чепино” с помпена станция.

Водопреносното съоръжение към лечебното заведение не обслужва филиала на държавното дружество във Велинград. В същото време то е единствената възможност за захранване с минерална вода на шест други обекта в града и трябва да се поддържа в добро техническо състояние. По тази причина правото на собственост върху него ще бъде прехвърлено безвъзмездно на общината, за което общинският съвет във Велинград е дал съгласието си.

С друго решение регионалният офис в Търговище на Комисията за защита от дискриминация получи ново помещение за административни нужди.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти