Калина Илиева не била сменена заради кадрова грешка
08.10.2010 | 14:46
Калина Илиева не била сменена заради кадрова грешка
Снощи управителният съвет на фонд "Земеделие" замени излязлата в отпуск по майчинство Илиева със Светослав Симеонов

С решение на УС на Държавен фонд "Земеделие" от снощи Калина Илиева е освободена от поста изпълнителен директор на фонда, каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в отговор на питане от страна на депутата Антон Кутев.

Министърът припомни, че мястото на Илиева за изпълнителен директор е назначен един от заместниците й - Светослав Симеонов, като уточни, че назначението е до провеждане на процедура за избор на нов изпълнителен директор.

Илиева е освободена не поради признаване на кадрова грешка, а поради обективна невъзможност да изпълнява задълженията си към момента, каза земеделският министър. Той посочи, че фонд "Земеделие" управлява може би най-големия ресурс, с който разполага България - оборот от над 10 млн. лв. дневно. Така министърът коригира казаното от Кутев, че фондът оперира с 3 млн. лева дневно, което отговаря на оборота на една средно голяма банка, информира БТА.

Запитан защо Илиева е крила раждането на детето си, министърът каза: Това са въпроси, които трябва да отправите към нея. От думите на министъра стана ясно още, че длъжността на Илиева е изборна, което означава, че няма проблем, свързан с освобождаването й. За времето, през което е в майчинство, тя ще си получава полагаемите й се възнаграждения и обезщетения, предаде Агенция "Фокус.

Калина Илиева е информирала министъра с докладна записка, че от 4 октомври е в отпуск по майчинство. Така че това е причината и аз съм поискал от УС на фонда допълнителни мерки, които са набелязани, и това ще доведе до определено успокоение и нещата ще приключат с полза за българските ползватели на програмите по фонда, коментира още министърът.

Преди ден Илиева роди, с което изненада дори министъра. По думите му тя е изпратила официално съобщение, с което е съобщила новината. Преди това няколко месеца тя представяла болнични листове за здравословно неразположение, информира Dariknews.bg.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти