Калина Илиева потърсила помощ от синдикатите
18.10.2010 | 15:19
Калина Илиева потърсила помощ от синдикатите
Бившата шефка на ДФ "Земеделие" беше освободена в началото на месеца, след като се разбра, че е бременна

Отстраненият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева е потърсила помощ от КТ "Подкрепа". Преди седмици неин близък роднина е отишъл в централата на профсъюза да поиска подкрепа. Това каза президентът на конфедерацията д-р Константин Тренчев, предаде БГНЕС.

Всички членове, по които е освободена, вече са огледани от юристите и ако намерят и една запетайка, ще създадат големи проблеми, защото най-добрите юристи по трудово право са в двата синдиката, категоричен беше д-р Тренчев. По думите му по този въпрос вече има развитие. Той отказа да каже обаче кой е роднината, който е поискал подкрепа от синдиката, но обясни, че "е много близък".

Уверявам ви много сме наясно какво става в държавата, закани се президентът на КТ "Подкрепа" и допълни "поне във висшите нива, а в нисшите можем да се информираме по всяко време". Човекът, който ги е запознал с казуса, обаче не е носел документите на Илиева. Когато те бъдат налични в централата на синдиката, тогава оттам ще кажат дали може или не Калина Илиева да бъде защитена по закона.

Всяка несправедливост, без назначение към кого и от кого е допусната - наше задължение е да реагираме, но без документите, ние няма как да вземем отношение, каза д-р Тренчев в отговор на въпрос дали ще защитят бившата директорка на фонда. Той беше категоричен, че законът трябва да се спазва.

Припомняме ви, че Илиева беше освободена от поста изпълнителен директор на фонд "Земеделие" в началото на месеца. Това стана факт, след като мистериозно се оказа, че тя е в девети месец на бременноста си - нещо, за което не са знаели нито министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, нито премиерът Бойко Борисов. За временен шеф на фонда беше назначен Светослав Симеонов.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти