Китайска банка използва интелигентни технологии в борбата с измамите
07.10.2017 | 11:00
econ.bg
Китайска банка използва интелигентни технологии в борбата с измамите
Статистиките на Министерството на обществената сигурност сочат, че престъпленията с кредитни карти в Китай са се увеличили, като случаите през 2016 г. са били повече от 63 000

Китайската компания „Пин'ан" обяви, че вече използва нова система за борба с измамите, която може да идентифицира измами при транзакции с кредитни карти в рамките на 0,2 секунди.

Системата бе въведена в употреба миналата година, но официално представена миналия месец. Тя позволява на банката да спре измамите с кредитни карти на момента, в който се случват, докато много от нейните конкуренти реагират едва след приключване на транзакцията, заяви мениджърът на отдел „Управление на риска" Джан Шън.

Статистиките на Министерството на обществената сигурност сочат, че престъпленията с кредитни карти в Китай са се увеличили, като случаите през 2016 г. са били повече от 63 000, което е 1/3 от всички финансови престъпления в страната.

От компанията твърдят, че новата система следи денонощно кредитните карти и идентифицира необичайното поведение на потребителите, анализирайки базата данни, а времето за реакция е средно не повече от 0,2 секунди. От въвеждането й през януари миналата година са били избегнати загуби от 65 милиона юана.

Технологията е част от усилията на банката да развие интелигентното банкиране.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти