Китайци от Шанхай с интерес към "Тракия икономическа зона"
29.10.2013 | 16:00
Китайци от Шанхай с интерес към "Тракия икономическа зона"
Един от най-важните обсъждани въпроси е откриването на директна самолетна връзка Китай-България

Колко струва и за колко време се изгражда промишлено хале, бизнес сграда, има ли готови производствени, търговски, логистични помещения в „Тракия икономическа зона“?

С такива конкретни въпроси членовете на китайска делегация от Шанхай се обърнаха към инж. Пламен Панчев, председател на Съвета на директорите на „Сиенит холдинг“ и на клъстера, който развива мегапроекта „Тракия икономическа зона“.

Начело на делегацията бе Джанг Ченянг, заместник-генерален секретар на Шанхайския клон на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия, водеща държавна структура. Визитата в Пловдив се осъществява с помощта на българското Генерално консулство в Шанхай.

Гостите, сред които имаше представители на бизнеса и туризма, се срещнаха с председателя на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие Ангел Христозов и инж. Пламен Панчев.

Посещението на китайската делегация идва след подписването на меморандума между Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие и Китайския Съвет за насърчаване на международната  търговия, при Съвета на Шънжън, градът, с който Пловдив се побратимява. Споразумението е с цел подпомагане на икономическия и културен обмен и сътрудничеството между двете страни.

Те дойдоха за конкретни реални стъпки. Подкрепиха идеята за създаване в Пловдив на средно училище за изучаване на китайски език, чийто кадри ще се реализират в проекти в „Тракия икономическа зона“. Коментирахме финансиране за него от тяхна страна“, подчерта г-н Ангел Христозов.

Според председателя на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие един от най-важните обсъждани въпроси е откриването на директна самолетна връзка Китай-България. Пловдивското летище е изключително добър вариант, защото има опция и за карго терминал, убеден е г-н Христозов.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти