Китай преговаря за свободна търговия с 27 страни
08.10.2018 | 13:30
econ.bg
Китай преговаря за свободна търговия с 27 страни
Сред най-значимите са тези за Регионалното всеобхватно икономическо партньорство (RCEP), зоните за свободна търговия между Китай, Южна Корея и Япония, с Норвегия, Шри Ланка, Израел, Сингапур и Нова Зеландия

В момента Китай провежда разговори за сключването на нови и модифицирането на вече съществуващи споразумения за свободна търговия с 27 страни. Сред най-значимите са тези за Регионалното всеобхватно икономическо партньорство (RCEP), зоните за свободна търговия между Китай, Южна Корея и Япония, с Норвегия, Шри Ланка, Израел, Сингапур и Нова Зеландия.

В коментар по темата, говорителят на Търговското министерство Гао Фън заяви, че Пекин се надява да изгради „мрежа от зони за свободна търговия, отговаряща на най-високите стандарти, която е в съответствие с нивото на нашето развитие".

Китай ще работи със своите партньори в свободната търговия за подобряване на либерализацията и улесненото движение на стоки, услуги и инвестиции, съдействайки за изграждането на отворена глобална икономика и допринасяйки за нейното устойчиво развитие, добави той.


Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти