Китай предлага да купува американски земеделски стоки, ако САЩ облекчат търговските ограничения
09.09.2019 | 12:20
econ.bg
Китай предлага да купува американски земеделски стоки, ако САЩ облекчат търговските ограничения
През миналата седмица китайските търговски преговарящи са предложили да закупят малко количество американски селскостопански стоки, но това предложение може да зависи от евентуални отстъпки от страна на САЩ

През миналата седмица китайските търговски преговарящи са предложили да закупят малко количество американски селскостопански стоки, но това предложение може да зависи от евентуални отстъпки от страна на САЩ, съобщи през уикенда електронното издание "Политики" (Politico), позовавайки се на свои източници.

Това е станало по време на телефонен разговор в сряда между вицепремиера на Китай Лю Хъ с американския търговски представител Робърт Лайтхайзър и с министъра на финансите Стивън Мнучин.

Същите тези източници на "Политико" обаче заявиха, че може да се наложи САЩ да облекчат част от ограниченията за износ на китайския технологичен гигант "Хуавей" (Huawei) и да се откажат от планираното за 1-ви октомври ново увеличаване на митата върху вноса на китайски стоки за 250 млрд. долара.

"Политико" напомня, че президентът на САЩ Доналд Тръмп настоява Китай да стимулира изкупуването на американска царевица и соя.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти