Кмет на град във Франция изселва покемоните
17.08.2016 | 09:24
econ.bg
Кмет на град във Франция изселва покемоните
Кметът на Бресол е възмутен, че от фирмата създател на играта, не са поискали разрешението му за разполагането на покемони в неговото населено място

Френски кмет нареди на създателите на играта, смесваща реалност с виртуална реалност Pokemon Go, да премахнат виртуалните създания покемони от неговото населено място, съобщи БТА, като цитира Асошиейтед прес.

Pokemon Go излезе в началото на юли и бързо се превърна в мания, граничеща с истерия. Играта почива на оригиналната японска анимация, в която хора ловят и опитомяват симпатични зверчета, с които после се бият. Новото в мобилното приложение - потребителите обикалят реални пространства, където създателите са "поставили" с добавена реалност покемони. Разходките из града с нос, забит в телефона, доведоха до всевъзможни куриози - от обири, катастрофи и съд до разкриване на престъпления, ефективен фитнес и хора, променили живота си, за да се отдадат изцяло на новото си хоби.

Фабрис Бовоа, който управлява град Бресол, е изпратил разпоредбата си до базираната в Калифорния компания "Ниантик", създателка на играта Pokemon Go. Той очаква компанията да премахне виртуалните създания от неговото градче и така че се сложи край на "заселването на анархисти", както той нарича покемоните.

Кметът на Бресол е възмутен, че от фирмата създател на играта, не са поискали разрешението му за разполагането на покемони в неговото населено място.

Когато някой иска да отвори кафене или ресторант, той иска предварително разрешение за това от кмета. Същото е в сила и за хората, които искат да извършват някаква дейност на обществено пространство или да заемат част от публичното пространство, казва кметът. Така че "Ниантик" е трябвало също да кандидатства за разрешително, въпреки че заселничеството на покемоните в Бресол е виртуално. Бове каза още, че сега покемони има дори на местния мемориал за жертвите на войните. Според кмета освен това играта води до опасно увлечение у младите хора.

След неотдавнашни оплаквания "Ниантик" премахна покемоните от такива обекти като американския Музей в памет на жертвите на Холокоста, от японския Мемориален комплекс в Хирошима и от камбоджанския Музей на геноцида. Наскоро властите в Малайзия и Иран официално забраниха популярната игра.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти