Кога и къде няма да се движат камиони през празничните дни
13.04.2017 | 11:50
econ.bg
Кога и къде няма да се движат камиони през празничните дни
Забраната се налага заради очаквания голям поток от автомобили в последния работен ден преди Великденските празници

Днес от 16 ч. до 20 ч. се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по магистралите и най-натоваренитe пътни направления. Забраната се налага заради очаквания голям поток от автомобили в последния работен ден преди Великденските празници, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е да се повиши безопасността на движение и да се осигури спокойно пътуване за водачите на леки автомобили.

Ограничението на камионите е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

Автомагистралите;

път I-1 Видин – Ботевград;

път I-1 Благоевград – ГКПП "Кулата";

път I-4 п. в. "Коритна" – Велико Търново – Шумен;

път I-5 Русе - Велико Търново;

път I-8 ГКПП "Калотина" – ГКПП "Капитан Андреево";

път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;

път II-18 Околовръстен път София;

път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

път II-86 Пловдив - Смолян;

път II-99 Бургас - Царево.

Движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по същите направления ще бъде ограничено и в понеделник на 17 април, когато е последният почивен ден от Великденските празници. Забраната ще важи от 14 ч. до 20 ч. Ограничението не важи за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика при излизане от София през Владая от 12 ч. до 20 ч., както и утре от 8 ч. до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от столицата. В понеделник от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София.

От АПИ уточняват, че всички тунели на автомагистралите са измити и почистени преди началото на празниците. Ремонтите по основните направления е планирано да приключат преди дните на очаквания интензивен трафик. Преди и по време на почивните дни няма да има промяна във временната организация на движение в тунелите "Ечемишка" и "Витиня" на мсгистрала "Хемус". Трафикът на всички моторни превозни средства ще се осъществява, както и досега - двупосочно в лявата тръба на съоръженията, в посока София.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти