Колко струва "домът" на инвестиционното проектиране?
30.10.2013 | 10:30
Колко струва "домът" на инвестиционното проектиране?
Ведомството на Иван Данов най-после си има сграда

Пет месеца след своето създаване Министерството на инвестиционното проектиране вече има своя работна сграда, предаде вчера bTV. Зданието се намира в центъра на София и е току що ремонтирана.

Ремонтът е приключил преди няколко дни. По думите на министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов той е струвал едва 14 хиляди лева, тъй като за момента е само "козметичен".

Ето защо за момента обзавеждането във ведомствената сграда е сведено до минималната функционалност. Най-много мебели, съответно, има в кабинета на министъра. "Имам факс, ама нямам разклонител за него", шегува се по този повод той.

Междувременно в редиците на министерството вече са назначени половината от необходимите му щатни служители - или 70 на брой. Останалите ще заемат местата си до края на тази година.

И докато през последните месеци сградата се е реновирала и оборудвала, фактическото ведомство също не е стояло със скръстени ръце. "През тези 5 месеца съм изградил с екипа, с които работя, концепция какво ще правим, анализ на ситуацията в страната", заяви Данов

По думите му това време в никакъв случай не е загубено, защото на базата на изготвения анализ вече е налице "оформен план за действие". А липсата на структура единствено е забавило развитието на нещата.

Приоритетните точки в този план се обобщават в няколко ключови понятия: Приоритетите - кадастрални карти за цялата страна, ревизии и битка с незаконното строителство.

А за остъклените балкони - глоби няма да има, добавя bTV.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти