Кредиторите на нова инспекция в Атина
23.09.2018 | 10:30
econ.bg
Кредиторите на нова инспекция в Атина
Водещият кредитор на Гърция предупреди страната да не се отклонява от реформите, договорени преди края на последната спасителна програма, предаде Асошиейтед прес

Представители на европейските институции пристигнаха отново в Гърция, за да инспектират хода на икономическите реформи, след като на 10 август завърши третата международна спасителна програма за Гърция. Петдневната инспекция ще се фокусира върху обещанията на правителството през уикенда да въведе облекчения на данъчната тежест, както и върху плановете за отмяна на намаляването на пенсиите, което трябва да стане от 1 януари.

Ръководителят на Европейския механизъм за стабилност Клаус Реглинг заяви пред австрийския вестник „Пресе“, че Гърция трябва да спазва поетите ангажименти.

„Ние сме много търпелив кредитор. Но можем да спрем мерките за облекчаване на дълга, ако реформите не се развиват както бе договорено“, предупреди той. „Нивото на дълга изглежда плашещо високо, но Гърция може да продължи да живее така, тъй като падежите по заема са далече, а лихвите по него са много по-ниски в сравнение с други държави“, отбеляза Клаус Реглинг.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти