Кристалина Георгиева за дипломата на Калина Илиева: Не е голяма история
07.12.2010 | 17:53
Кристалина Георгиева за дипломата на Калина Илиева: Не е голяма история
Българският еврокомисар препоръча на правителството да започне да проверява документите на кадрите, особено на по-високите нива

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева каза, че скандалът с фалшивата диплома на бившия шеф на фонд "Земеделие" Калина Илиева "не е голяма история".

Георгиева, която сега отговаря за справяне с последиците от кризи и е бивш вицепрезидент на Световната банка, препоръча на правителството да започне да проверява документите на кадрите, особено на по-високите нива: Може би, защото моят стандарт за кризи е съвсем друг, това честно казано не ми се вижда голяма история. Едно момиче си фалшифицирало дипломата, за да вземе по-добра работа. Не ми се вярва да е единственият такъв случай по света. Не съм видяла, може би има някъде в Брюксел, някой да вземе тази история и да каже „ето, това е симптоматично, в България са пълни...". Хората знаят, че голяма част от нас са квалифицирани хора и имаме дипломи. Ние не можем да го оставим, това не е добър сигнал за процеса на селекция на кадри от България. Това, което аз очаквам да стане, е да се въведе това, което съществува навсякъде по света, което се нарича проверка на кадри, които кандидатстват за работа. Ние трябва да знаем кои са те, какви са им дипломите, заяви Георгиева, цитирана от Dariknews.bg.

По-рано днес стана ясно, че прокуратурата е извършила обиск в дома на Илиева и е иззела улики, които ще бъдат използвани по разследването, което се води срещу нея за използване на фалшива диплома.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти