Купиха писмо от „Титаник“ за 119 хил. паунда
28.04.2014 | 15:37
econ.bg
Купиха писмо от „Титаник“ за 119 хил. паунда
Посланието е написано часове преди корабът да потъне

Писмо, написано на борда на злополучния „Титаник“, беше продадено на търг в Англия за сумата от 119 хиляди паунда. То било написано от Естър Харт осем часа преди корабът да се сблъска с айсберг и да потъне.

В посланието жената разказва, че със съпруга си се наслаждават на забележително пътешествие. Корабът трябвало да пристигне в Ню Йорк по-рано според думите ѝ, защото се движел много бързо. От историята знаем, че в крайна сметка не стига до крайната цел. Мъжът на Харт загинал при инцидента на 15 април 1912 г., а Естър по чудо оцелява и умира чак през 1928 г.

Дъщеря ѝ Ева пък била сред най-известните оцелели от корабокрушението. По време на пътуването с „Титаник“ била на 7 години. Благодарение на нея оцелява и въпросното писмо, което било скрито в джоба на палтото, което съпругът на Естър, Бенджамин ѝ дава, да се стопли.

Ева умира през 1996 г., но преди това многократно разказва за ужасното преживяване. Описва пътуването и споменава за писмото на майка си в своята автобиографична книга „Сянката на „Титаник“.

Преди около две десетилетия това писмо се озовава в ръцете на колекционер.  

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти