Летището в Горна Оряховица вече има концесионер
12.01.2016 | 17:13
econ.bg
Летището в Горна Оряховица вече има концесионер
Държавата иска да си вземе „Авионамс“

Консорциум "Гражданско летище Горна Оряховица" е определен за концесионер на летище Горна Оряховица. Това става ясно от проекта за решение на Министерския съвет, адресиран до кмета на общината инж.Добромир Добрев и до всички заинтересовани страни.

От местната администрация информират, че определеният концесионер е бил единственият участник. Предстои проектът за решение да бъде гласуван на заседание на Министерски съвет.

Определен е двумесечен срок от влизане в сила на решението за сключване на концесионния договор.

Самият срок за концесията е 35 години. Концесионерът има гратисен период от влизането в сила на концесионния договор до изтичане на 48 месеца, през които не дължи концесионно плащане. След изтичане на гратисния период концесионерът ще извършва годишно плащане, в размер на по-голямата от следните две суми: 10 на сто от общия размер на нетните приходи от всички дейности за текущата година, които са свързани с ползването на обекта на концесия и дължимия ДДС върху сумата, или 70 000 лв. без ДДС, коригирана с приложимия за съответния период инфлационен индекс, съгласно концесионния договор.

Инвестициите, които концесионерът ще извърши за срока на концесията са в размер на 32 100 000 лева, в това число 22 400 000 лева за първите 4 години от срока на концесията.

Междувременно премиерът Бойко Борисов заяви, че държавата възнамерява да откупи обратно авиоремонтния завод „Авионамс“.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти